fredag 24 februari 2012

krönika: killarna i norr har det

"Det finns tjejer från södern som faktiskt har upptäckt det som vi alltid vetat, killarna i norr har de! Vad har de då? undrar kanske någon. Ja, de har allt en tjej kan önska.
Bilden av en fattig sate i en kåta stämmer ju inte alls. Nej, killen i norr har på grund av bostadsbrist ofta eget hus, stort & mordernt, men både disk-& tvättmaskin, åmgstrykjärn & mikrovågsugn.
Så har han på grund av avståndet till jobbet ofta en bra & stor bil. Dessutom är bilintresset enormt så det är inte vilken bil som helst. GLT eller TURBO, 16-ventilare...ja det värsta som finns har grabbarna i norr. Inte någon pluttbil att parkera i Stockholms innerstad, nej i norr är ytorna stora & det finns plats för både bilar & människor.
Killen i norr har också ofta en fyrhjuling & en hoj. Det har han råd med. Medan hans manchettvänner i storstaden gått skola ut & skola in, har killen från norr arbetat med sina händer från femtonårsåldern & lyckats nå fina positioner i samhället på den vägen.
Han är inte rädd för att ta i, han ställer alltid upp. Att svika sina kompisar är en dödssynd.
Så finns det skotrar! Värstingmaskiner som glänser i svart & rött, silver & blått. Där neråt landet, söder om Gävle behövs ju inga skotrar, där passerar vintern som en nysning.

Killarna i norr, snygga, starka, blonda rester från vikingatiden vet hur tjejen skall behandlas. De tar med henne på sin snabba springare (förr var det hästen) ut i naturen, över sjöisar & berg, över fjäll & jokkar.
Veckorevyn gör repotage om killar. De där som spänner sig i storstaden, har smala händer & bleka kinder, som inte kan göra upp eld eller starta en skoter. Vad är det med dom killarna? Som har frisyrgelé & målar ögonfransarna & står i timmar framför spegeln.
Nej, tacka vet jag killarna/männen i norr som trycker ner reklammössan över hårtestarna, drar på skinnbyxorna & Helly-Hansentröjan & sticker ut i snön. Där syns skillnaden! på veklingar & män. Vaför lämnar aldrig Vecko-Revyn Stickholm & vidgar sina vyer? här i norr finns de riktiga karlarna."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar