onsdag 13 januari 2010

how to become a hero, part 5


Under lovet har jag tagit en paus i följetongen "how to become a hero". Men nu känner jag att det är dags att starta upp igen.

Nästa person jag ska skriva om är Jesus. Jesus Kristurs, även kallad Messias, Frälsaren etc., levde för omkring två tusen år sedan och sägs ha varit Guds son. Enligt Nya Testamentet dog han en korsfästelsedöd och som beordrades av Pontius Pilatus. Han och hans lärjungar ägnade sig att hela människor, bedriva demoner och förkunna Guds ord. De civila olydnadshandlingar Jesus utförde var bland annat att bota sjuka under sabbaten när man på den här tiden i Rom inte fick arbeta, han umgicks också med tullindrivare, prostituerade och andra som ansågs vara syndare. Vid ett tillfälle använde han också våld för att driva ut försäljare ur ett tempel. Han ansåg att det var att smutsa ner Guds hus, och eftersom Gud sägs vara hans far är det kanske inte så konstigt att han blev vred. Tillslut blev han korsfäst till följd av sina handlingar och en av hans lärjungars förräderi. När soldaterna kom för att hämta honom följde han med utan protester och hindrade sina lärjungar från att med våld försöka döda soldaterna så att han kunde fly. Han visste vilket öde som väntade och han visste vad som krävdes av honom.

Oavsett om du kallar dig kristen eller inte kan du inte neka till att Jesus i alla fall var väldigt säker på sin sak. Han brydde sig inte om vad de fariséerna och prästerna sa, han brydde sig inte om vad hans omgivning tyckte om honom, han brydde sig inte om de romerska lagarna, han brydde sig inte ens om vetskapen om att han skulle komma att dö en död full av lidande. Återigen kommer vi tillbaka till en väldigt stark övertygelse som under hela livet har grott inom en.

1 kommentar: