fredag 23 maj 2014

hemma hos sjulssons: vardagsrummet

Vi fortsätter den guidade turen av lägenheten med nästa rum; vardagsrummet. Som ni snart kommer att upptäcka har vi ingen TV i vårt vardagsrum, utan i sovrummet. Eftersom vi inte vill umgås framför TV:n när det kommer folk utan socialisera oss på andra sätt. Egentligen hade vi inte tänkt ha någon TV alls, jag var utan i de förra lägenheterna, men vi fick den vi har nu av släktingar. Vi har dock inga kanaler utan använder den bara för att titta på film lite då och då.

 Här står jag alltså i dörröppningen. Jag älskar att vi har så stora djupa fönster i alla rum. Här inne tycker jag att de gör sig bäst gardinlösa. Gungstolen är också en favorit, den köpte vi på blocket för några veckor sedan och målade svart (färgen var en blandning mellan gul och avskavd vit innan). Det är verkligen en favoritplats att sitta och läsa på. Stringhyllan hittade vi i ett förråd hos släkt.

 Här ser ni musikhörnan, till höger om gitarrerna är dörren ut i hallen. Pianot bar mannen och några vänner upp för några veckor sedan, det stämdes i tisdags och nu ska jag bara hitta ett snyggt tyg att klä om pianopallen med. Bokhyllorna med de svävande böckerna heter ”floating bookshelves”, jag köpte dem på Åhléns men jag gissar att man kan googla det och hitta dem någon annan stans också. Balkongdörren skymtas till vänster om pianot.

Soffan kommer från Mio och soffbordet är ett loppisfynd, precis som jordgloben som skymtas i fönstret.

Vår lilla balkong, här sitter vi så fort det är fint väder. Liten men mysigt. Perfekt för två.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar