onsdag 25 januari 2012

boktips: präst för dem som inte går i kyrkan


















Jag har precis läst en helt fantastiskt bra bok. Den heter Präst för dem som inte går i kyrkan och är skriven av Johannes Amritzer. Från första till sista sidan, mer eller mindre, grät och skrattade jag om vartannat när Amritzer pekar på sanning efter sanning om vad det innebär att vara kristen och berätta för människor om Jesus. Den är inriktad på evangelisation, alltså hur man berättar storyn om Jesus för dem som inte har hört den. Det är en lättläst bok som slår huvudet på spiken och som har ett bra och enkelt upplägg. Både läs- och köpvärd! Här kommer ett utdrag ur boken:

"Att predika evangelium om Jesus utan kärlek går inte - det är omöjligt! Evangelium är Guds kärleksförklaring till mänskligheten. Bibeln är Guds kärleksbrev till dig och mig. Han skrev den sista delen, Nya Testamentet, med sitt blod som bläck och en av spikarna från korset som penna. Evangelium om Jesus är mättar, vibrerar och pulserar kärlek och bara kärlek

När vi börjar älska Jesus frigörs den största förvandlade kraften i universum. Den riktigt stora kraften finns nämligen inneboende i den stora kärleken. Det finns inga omöjliga, hopplösa fall bland människor och inga hårda geografiska platser, utan bara brist på kärlek. Kärleken bryter sig igenom, tar sig fram, finnes en väg, gör plats!"

Ordförklaring: Evangelium - budskapet om Jesus och Jesu liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar